Weblog

 

2012 Aangezien we het heel druk hebben met ons pension en onze zoon die in 2011 geboren is, komen we er niet meer aan toe onze weblog up to date te houden.
De overige pagina's op onze site worden wel geregeld ge-update.
24 februari 2010 Druk, druk, druk,.... Zo zijn onze dagen goed te omschrijven !! We zijn veel bezig met opknappen, schoonmaken, (ver)bouwen. Daarnaast hebben we al een aantal logés in ons pension en krijgen we al veel aanmeldingen voor de diverse vakanties. Onze honden vermaken zich uitstekend op de speelweides, al zijn ze wel blij dat de sneeuw eindelijk weg is !! Binnenkort zullen we eens wat foto's maken en plaatsen, daar hebben we tot nu toe de tijd niet voor gehad.....
26 Januari 2010 Woensdag 20 januari hebben we de sleutel van ons nieuwe huis gekregen. Na even samen door het huis en de gebouwen te zijn gegaan, kregen we de eerste bezoekers !! We hadden nl een aantal mensen uitgenodigd voor een borrel om samen met ons, ons nieuwe plekje te vieren. Donderdag en vrijdag zijn we druk bezig geweest met het schoonmaken van de woning en de kennels voor onze eigen honden. Vooral dat laatste was echt nodig.....
Zaterdag 23 januari was het dan zover. Met een hele grote vrachtwagen werd de inhoud van onze woning in Leeuwarden overgebracht naar ons nieuwe stekkie in Garijp. De dagen daarna stonden in het teken van uitpakken en inrichten. Vandaag is de computer weer aangesloten en kunnen we iedereen weer op de hoogte houden ;-)
10 Januari 2010 Over 10 dagen krijgen wij de sleutel van ons nieuwe huis. Zoals we eerder al een keer genoemd hebben (7 juli 2009) zijn we op zoek gegaan naar een huis of woonboerderijtje in de buurt van Leeuwarden. Dit om onze honden meer ruimte te kunnen bieden en ook om onze paarden weer bij huis te hebben.
Tijdens onze zoektocht echter kregen wij de mogelijkheid om een bestaand dierenpension over te nemen. Aangezien dit altijd al een droom van ons is geweest, hebben we deze kans met beide handen aangegrepen !!
Vanwege de financiële crisis was het nog wel even zoeken naar een bank die met ons in zee wilde gaan, maar ook dit is gelukt. Zoals gezegd gaat het om een bestaand pension voor honden en katten. Naast het pension willen wij een aantal nevenactiviteiten gaan aanbieden. We willen het pension wat moderniseren, vooral het kattenverblijf kan wel een make-over gebruiken. Daarnaast willen wij een trim- en wassalon realiseren. Een vriendin van ons is trimmer en specialiseert zich al in de Spaanse waterhond. Zij komt enkele dagen in de week bij ons in de trimsalon om honden te trimmen. Ook willen wij een hondenzwembad gaan aanleggen. Dit wordt een overdekt zwembad wat ook verwarmd is, zodat honden het hele jaar door bij ons kunnen komen zwemmen. Ook willen wij in dit zwembad de mogelijkheid voor aqua-therapie gaan aanbieden. Als laatste willen wij ook een hondenschool beginnen. Hier worden dan gehoorzaamheidscursussen, maar ook bijv behendigheidscursussen aangeboden.

We zijn dus erg druk met alle voorbereidingen, er is bijvoorbeeld wel ruimte voor onze paarden, alleen nog geen stallen. We hebben dus bij de gemeente al een aanvraag gedaan voor een bouwvergunning voor paardenstallen. Verder zijn we druk met inpakken en ondertussen ontvangen we af en toe ook kijkers voor onze huidige woning.

Voor wie geïnteresseerd is in ons nieuwe bedrijf: www.dierenpensionloge.nl

23 december 2009 Van het nestje pups dat geboren is bij Andries, de broer van Gelt, zouden 2 pups naar Finland vertrekken. Wegens omstandigheden is dit niet door gegaan en hebben wij besloten om het teefje dat gereserveerd was voor Finland zelf in huis te nemen. Officieel heet ze Chena, maar aangezien de hond van Gelt zijn oudste zoon al Xena heet, zou dit verwarring kunnen oproepen. Wij noemen haar vanaf nu dan ook Candy. Binnenkort zullen we voor Candy een eigen pagina hier op de site gaan maken.
24 oktober 2009 De pups zijn inmiddels 8 weken oud en de nieuwe eigenaren zitten te springen van ongeduld om ze op te halen. Afgelopen donderdag zijn Sofia, Sol en Sanchia al vertrokken, gisteren gevolgd door Sarita en Sancho (Banjer) en vandaag gaan Salvador en Suela naar hun nieuwe adres.
17 oktober 2009 De pups zijn nu 7 weken oud. Afgelopen week hebben ze al hun eerste puppie-enting gehad en vandaag zijn we met ze naar de oogarts geweest. Zowel tijdens de controle door onze dierenarts als tijdens de controle door de oogarts blijken alle pups in blakende gezondheid te zijn.
4 oktober 2009 Omdat 1 van ons thuis moet blijven voor de pups, gaat Lotte vandaag alleen met Leona naar de hondenshow in Zwolle. Leona behaald daar een Uitmuntend en wordt daardoor Beste van het Ras (BOB).  Leona behaald hiermee haar 2e punt voor het Nederlands kampioenschap en haar eerste internationale punt.
2 oktober 2009 Het derde nest van Chulo meld zich !! Macha (dochter van Shira) bevalt van 5 schitterende pups. Ditmaal zijn de eigenaren, Andries en Hilda, van plan om een teefje zelf aan te houden.
1 oktober 2009 De pups groeien super. Ze zijn nu een maand oud en eten hun pap (geweekte brokken) al heel goed. Daarnaast krijgen ze ook nog eens Carnibest puppy, een compleet vers vleesvoeder, wat ze erg lekker vinden!!
Ze zijn vandaag voor het eerst echt buiten geweest. Ze hebben heerlijk in de achtertuin in het zonnetje gespeeld, al waren de eerste minuten best wel eng....
24 september 2009 De pups van Shira en Chulo groeien erg goed en beginnen al heerlijk met elkaar te spelen.
Alle pups hebben al een nieuwe eigenaar en alle eigenaren zijn al een eerste keer langs geweest. Erg gezellig !!
1 september 2009 In de nacht van 30 augustus op 31 augustus begint Shira te bevallen. Na een lange maar mooie bevalling werpt ze uiteindelijk 7 pups. 3 bruine en 4 zwarte. 2 reutjes en 5 teefjes. Mams en pups doen het uitstekend.
30 augustus 2009 Omdat Shira elk moment kan bevallen kan Lotte niet mee naar de Internationale hondententoonstelling in Rotterdam. Gelt brengt daarom alleen Chulo en Leona voor. Leona scoort een ZG in de jeugdklasse. Chulo weet een U(itmuntend) te behalen en wordt niet alleen beste reu, maar wordt ook beste van het ras (BOB). Omdat Chulo nu ouder is dan 27 maanden en voldoende punten heeft is hij nu officieel Nederlands Kampioen !!
17 augustus 2009 Yerba voelt zich al een tijdje niet goed en dus zijn we vandaag met haar naar de dierenarts geweest. Na een aantal onderzoeken is helaas gebleken dat ze suikerziekte heeft. Dat betekent dat we de rest van haar leven insuline moeten spuiten. Een vervelende zaak, maar gelukkig knapt ze nu langzamerhand wat op.
Bij kennel Ratna-Sambhava is vandaag het eerste nestje van Chulo geboren. Het prachtige bonte gezelschap bestaat uit 4 reutjes en 1 teefje.
27 juli 2009 Vandaag hebben we een echo laten maken van Shira. Op 29 juni jl is zij namelijk gedekt door Chulo, maar omdat zij vlak daarna last kreeg van een darminfectie, wisten wij niet zeker of de dekking gelukt was. Gelukkig hebben we vandaag een aantal pups gezien. Ze lagen allemaal erg dicht op elkaar dus het was moeilijk tellen, we denken er echter vier te hebben gezien.
7 juli 2009 Druk, druk, druk....
Er is het afgelopen half jaar ontzettend veel gebeurd. Weinig tijd daardoor gehad om de weblog bij te houden.
Even in een notendop de gebeurtenissen van de afgelopen tijd:
* Leona heeft haar gehoorzaamheidscursussen A, B en C met gemak gehaald. Omdat Leona inmiddels de leeftijd van 12 maanden is gepasseerd is Lotte ook met haar aan de behendigheid begonnen en heeft zij inmiddels ook al het beginnerdiploma hiervoor op zak. Ook op showgebied doet Leona het ontzettend goed. In Groningen werd zij dit jaar op een leeftijd van 10 maanden BESTE TEEF !! Zij liet hierbij een aantal Open klasse en Kampioenschapsklasse-teven achter zich. In Arnhem kreeg Leona een Zeer Goed.
* Chulo gaat ook vooruit in de behendigheid en hij heeft inmiddels zijn gevorderden-diploma behendigheid mogen ontvangen. Op show gaat het super met hem. In Groningen en Arnhem kreeg hij het CAC/CACIB en werd hij beide keren BOB (Best of Breed). In Leeuwarden was hij beste reu Open klasse en kreeg hij het reserve CAC/CACIB.
* De gezondheid van Lotte laat haar af en toe nog steeds in de steek. Ze heeft in het afgelopen half jaar al weer twee keer in het ziekenhuis gelegen. Inmiddels gaat het weer goed en is ze weer aan het werk.
*Op 17 april 2009 heeft de derde wandeling van de Perrovrienden plaats gevonden. Er hebben in totaal 60 mensen en 35 Perro's meegewandeld rond (en in) het water van recreatiegebied Bussloo (bij Apeldoorn). Het was een zeer geslaagde en zonnige wandeling, waar mens en hond van jong tot oud van genoten heeft.
Na afloop was het gezellig uitrusten en goed toeven met een hapje en een drankje op het verwarmde en overdekte terras van restaurant Pitch&Putt, waar ook alle honden welkom waren.
* Doordat we onze honden meer ruimte willen bieden en ook de paarden graag bij huis willen hebben, zijn wij een speurtocht begonnen naar een woonboerderijtje in de omgeving van Leeuwarden.
8 december 2008 Vanmorgen is helaas onze grote vriend Banjer overleden. Hij is ruim 10 geworden en was de alpha-reu in ons roedel. We zullen hem ontzettend gaan missen.
7 december 2008 En toen was er nog maar 1.. Zowel gisteren als vandaag is er nog een pup naar haar nieuwe eigenaar gegaan. Alleen Perla blijft tot zaterdag aanstaande, dus die heeft nu heel veel aandacht van alle andere honden hier!!
5 december 2008 Sinterklaas.. En een stuk stiller in huis.. De eerste 3 pups zijn vandaag naar hun nieuwe eigenaren gegaan.
2 december 2008 Proximo, een van de twee reutjes, had een vrij grote navelbreuk en is daar vandaag aan geopereerd. De operatie ging zeer voorspoedig en al snel lag Proximo weer bij te komen. Hij vond het echter zo lekker slapen daar, dat Lotte een uur heeft moeten wachten voordat hij wakker genoeg was om mee naar huis te kunnen. Eenmaal thuis begon meneer al snel weer te eten en praatjes te krijgen. Aan niets merk je dat hij net geopereerd is.
30 november 2008 De Winner in Amsterdam. Chulo werd 1ste met een uitmuntend in de open klas reuen en uiteindelijk kreeg hij het reserve CAC/CACIB. We zijn erg blij met dit resultaat. De keurmeester was streng, maar gaf de honden alle kansen om zich goed te laten zien en nam de tijd voor de honden.
29 november 2008 Vandaag zijn we met de pups naar de oogarts in Sneek geweest. De pups waren lekker druk en dhr. Gutteling had dan ook zijn handen vol aan ze dit keer. Alle pups zijn vrij van erfelijke oogafwijkingen.
22 november 2008 De pups zijn nu 6 weken en beginnen al echte hondjes te worden. De afgelopen week zijn ze gechipt en aankomende week gaan we met ze naar de dierenarts voor de eerste enting en gezondheidscontrole.
7 november 2008 Wederom een slecht bericht. De mensen waar onze paarden staan, melden ons dat het niet goed gaat met Donja, onze oude fjord. Lotte is nog steeds erg ziek, maar twijfelt geen moment en wil naar haar toe. Bij Donja aangekomen blijkt het erg slecht te gaan met haar. Ze lijkt het te hebben opgegeven en Lotte besluit daarom de veearts in te schakelen om een einde te maken aan haar lijden. Ze kwakkelde al enige tijd met haar gezondheid, maar het kwam toch nog hard aan bij ons allen. We zullen deze geweldige en "one of a kind" oma niet snel vergeten.
6 november 2008 Lotte wordt gelukkig al weer ontslagen uit het ziekenhuis. Ze is echter nog wel enige tijd aan het bed gekluisterd.
3 november 2008 Lotte raakt onverwacht in het ziekenhuis en de verzorging van de pups komt bij Gelt alleen te liggen. Gelt moet intussen deze week ook behendigheidsexamen met zowel Chulo als Shira doen. Chulo bij de beginners en Shira bij de gevorderden. Ondanks alle stress deze week weet Gelt beide examens te halen.
1 november 2008 De pups zijn nu drie weken oud. Ze kruipen inmiddels allemaal vrolijk de bak door. Lotte heeft deze week examen gehoorzaamheid met Leona gedaan is met vrijwel alleen maar uitmuntends geslaagd.
24 oktober 2008 Presea en Paca hebben als eerste de ogen open. De rest zal de komende dagen ongetwijfeld volgen.
19 oktober 2008 Vandaag hadden we de oprichtingsborrel voor de Perrovrienden, met aansluitend een wandeling door het drents-friesche wold. Het was een succes. Uiteindelijk deden er 65 mensen en 39 perro's aan de wandeling mee !!!
18 oktober 2008 We hebben een hectische week achter de rug. Lotte heeft de hele week bij de pups geslapen, een paar werden met de fles bijgevoerd, maar alle 6 doen ze het nu prima. Daarnaast is helaas Gelt zijn vader deze week enigszins onverwacht overleden.
11 oktober 2008 De pups zijn vandaag geboren, wel wat aan de vroege kant en er zitten een paar hele kleintjes bij, dus we hopen dat alles goed blijft gaan. Het zijn 2 reutjes en 4 teefjes. De reutjes zijn beiden langstaart, de teefjes zijn alle 4 geboren met een kort staartje.
5 oktober 2008 Coca is kaal geschoren voor de aanstaande bevalling. Ze moet nog een anderhalve week en begint nu al een behoorlijke buik te krijgen.
16 september 2008 Vandaag een echo laten maken van Coca's al dikker wordende buik :) En zoals we al verwacht hadden bleek ze overduidelijk drachtig te zijn. Bij de echo hebben we in ieder geval 4 pups gezien.  We hebben een lange wachtlijst, dus we hopen een aantal mensen erg blij te maken als de pups volgende maand geboren worden.
14 september 2008 Chulo is vandaag BOB (Best Of Breed) geworden in Zwolle. Daarna werden we in de rasgroepkeuring ook nog eens 6de, dus onze dag kon niet meer stuk !!!
20 augustus 2008 We kregen vandaag de uitslag van Chulo's heupfoto binnen. Niet zo goed als waar we op gehoopt hadden: HD-C. We hadden natuurlijk liever gezien dat hij een A of B uitslag had gekregen. Chulo blijft natuurlijk door zijn bloedvoering, (werk)karakter en showresultaten interessant om te gebruiken, maar zal door zijn uitslag alleen geschikt zijn in combinatie met een HD-A of HD-B teef.
17 augustus 2008 Vandaag de eerste wandeling van de Perrovrienden gehad. Het was erg gezellig en we hopen dan ook dat er nog vele van dit soort wandelingen mogen volgen. Voor degenen die zich willen aanmelden als perrovriend om ook op de hoogte te worden gehouden van activiteiten, neem gerust een kijkje op www.perrovrienden.nl en meld je via die site aan!!!
16 augustus 2008 Coca is gedekt door Din-Mar's Pepe. Half september zullen we een echo laten maken om te zien of deze 2 gezinsuitbreiding mogen verwachten.
11 augustus 2008 Na heel wat moeite hebben we gelukkig een hele leuke reu voor Coca kunnen strikken!! Vanwege de vakantieperiode konden we de eigenaren van de reu die we als eerste op het oog hadden (uit Duitsland) helaas niet te pakken krijgen. Ook de eigenaren van een andere reu gingen precies in de dekperiode nog op vakantie. De reu die we nu gaan gebruiken geniet nu nog samen met zijn eigenaren van het mooie weer in Zweden, maar komt speciaal voor Coca eerder naar huis !!!
6 augustus 2008 Alle teven zijn loops... Heel gezellig, maar totaal onverwacht is ook Coca loops geworden tegelijk met de rest. Dit betekend dat onze zoektocht naar een geschikte reu opeens versneld moet worden !!
18 juli 2008 Vakantie !!! Veel rust zullen we niet krijgen.. We zijn ons huis aan het opknappen, ondertussen zijn we aan het rondkijken voor een nieuwe plek voor ons en onze dieren. Dit is een van de redenen dat we dit jaar niet aanwezig zullen zijn bij de Internationale werkproeven in Spanje.
4 juli 2008 We hebben vandaag HD foto's van Chulo laten maken. De foto wordt opgestuurd naar de Raad van Beheer voor beoordeling en we zijn natuurlijk erg benieuwd hoe de uitslag zal zijn.
20 juni 2008 Vandaag hebben we Yerba opgehaald. In 1999 heeft Lotte Yerba uit België opgehaald en zij was ook mede-eigenaar van deze geweldige hond.
Yerba zat nog bij kennel Fehaér Masco en zat er vorig jaar september, bij de grote inbeslagname daar, helaas bij. Een tijdje geleden kregen we bericht dat de honden verbeurd werden verklaard en dat we Yerba eindelijk mochten ophalen.
Ze voelt zich al helemaal thuis hier en we zijn erg blij dat we haar er nu bij hebben. Yerba is de moeder van Shira en dus de grootmoeder van Leona. We hebben nu dus 3 generaties in huis rondlopen :-)
16 juni 2008 Gisteren teruggekomen uit Finland. We hebben daar Luca en Lucidez heengebracht. We hebben genoten van de paar dagen dat we daar hebben gezeten. We zijn heel gastvrij ontvangen en hebben natuurlijk spaanse waterhonden gezien !! We hebben een aantal behendigheidstrainingen gezien en zondagmorgen, voor ons vertrek naar Helsinki, nog een hondenshow met perro's. Veel foto's en video-opnamen gemaakt en het was leuk weer een aantal bekenden te zien. We hebben heerlijke vis gegeten en natuurlijk zalm mee terug naar Nederland genomen !!
18 mei 2008 De afspraken wanneer de pups gehaald worden zijn al gemaakt. Aankomende week worden ze gechipt en de week erop krijgen ze hun eerste enting en lichamelijk onderzoek door de dierenarts.
2 pups (Lucia en Leticia) gaan naar Zweden en worden in de eerste week van Juni opgehaald. Diezelfde week gaat Letrilla ook naar haar nieuwe eigenaren, maar zij blijft in Nederland.
In het begin van de 2de week van Juni gaat Leo naar zijn nieuwe eigenaren (ook hij blijft in Nederland) en in de loop van die week brengen wij zelf 2 pups, Luca en Lucidez, naar Finland.
Leona blijft bij ons en zij heeft vanaf vandaag haar eigen pagina op onze site.
16 mei 2008 Vandaag kwam de officiele HD uitslag van Coca (Hihurg de Ubrique) binnen. Zij heeft HD-A (HD-vrij)!!
11 mei 2008 Gelt paste vandaag op de pups terwijl Lotte met Chulo naar de show in Arnhem ging. Chulo werd beste jeugdreu en aangezien dit de derde keer was, is hij nu Nederlands Jeugd Kampioen !!
6 mei 2008 De pups groeien als kool. Het zijn nu echt al hondjes aan het worden en ook het blaffen wordt ge-oefend ;-)
Het is zulk mooi weer dat ze in het weekend voor het eerst even buiten zijn geweest, lekker achter huis in de tuin. Ze vonden het erg interessant.
Met de andere honden gaan we regelmatig te zwemmen nu het van dit mooie weer is.
12 April Onze andere merrie bedacht dat zij niet kon achterblijven en heeft een mooi groot hengstveulen op de wereld gezet. Gelukkig was dit om 23.25 uur, dus we kunnen redelijk bijslapen... :-)
11 April 2008 We hadden een hele drukke dag vandaag.. Shira begon gisteravond met bevallen en ging lekker door tot vanmorgen vroeg !! Daarnaast besloot 1 van onze merries dat het tijd werd om haar merrieveulen om 00.45 uur ter wereld te brengen.... Strakke planning en leverde ons weinig slaap op. Gelt moest nl om 10 uur vanmorgen op Schiphol zijn om Jenny op te halen. Zij kwam vanuit Zweden om Léon op te pikken. Nadat zij de pups en het veulen bewondert had, bracht Gelt haar en Léon terug naar Schiphol. We vinden het jammer dat Léon weg is, maar gelukkig kunnen we ons de aankomende weken vermaken met zijn kinderen !!!
3 April 2008 Chulo is geslaagd voor de B-cursus gehoorzaamheid. Het was even spannend, want Chulo is momenteel aan het puberen, maar hij en Gelt zijn met alleen maar uitmuntends geslaagd !!
Lotte is met Dios sinds vorige week begonnen aan de cursus doggydance. Tot nu toe vinden ze het beiden erg leuk om te doen !!
31 Maart 2008 Vandaag zijn we naar Vianen geweest. Daar werd de vakdag voor honden-toileteerbedrijven gehouden. Wij waren uitgenodigd om uitleg te geven over de vachtverzorging van de Spaanse Waterhond.
We hebben met veel mensen gesproken en leuke dingen (en honden) gezien. Een geslaagde dag !!
27 Maart 2008 Shira wordt steeds dikker, we zijn erg benieuwd naar deze pups en kunnen bijna niet wachten......
24 Maart 2008 Hondenshow in Leeuwarden. Een thuiswedstrijd voor ons en altijd erg gezellig met al die bekenden die we tegenkomen !!
Er waren 2 openklas reuen en 1 jeugdklas reu. Onze vriend Peter uit Belgie kreeg een 1U in de open klas en werd beste reu en uiteindelijk ook BOB. Onze Chulo kreeg een U in de jeugdklas, daarmee zijn tweede jeugdkampioenschapspunt en kreeg het reserve CAC.
Bij de teven was er 1 in de jeugdklas, 2 in de open klas en 1 in de kampioensklas. Coca kreeg 1U in de open klas, maar beste teef ging naar de kampioensteef. Coca kreeg wel het reserve CAC/CACIB en behaalde daarmee haar 4de kampioenspunt ! Zij is nu dus Nederlands Kampioen !!!
23 Maart 2008 Een witte Pasen !!!! Chulo en Coca gewassen, want morgen hebben we een thuiswedstrijd: de internationale hondententoonstelling in Leeuwarden. De grootste 1-daagse hondenshow van Europa, met ruim 2.500 ingeschreven honden, georganiseerd door onze eigen Kynologenclub Friesland.
22 Maart 2008 Met Coca en Chulo naar onze oogspecialist geweest: beide zijn vrij van oogziekten verklaard.
18 Maart 2008 Omdat Coca in Nederland nog niet geröntgend was hebben we haar meegenomen naar onze specialist in Sneek. De foto zag er heel goed uit; nu nog even afwachten op de officiële uitslag van de Raad van Beheer.
11 Maart 2008 We zijn met Shira bij de dierenarts geweest voor een echo. Ze is drachtig en we hebben minimaal 4 puppies gezien!! Nu nog een ruime maand wachten voor ze geboren worden..... We verwachten de pups rond 13 april.
1 Maart 2008 Hondenshow in Groningen. Voor Chulo de eerste keer dat hij aan een show meedeed, en met resultaat! Hij heeft zijn eerste uitmuntend en ook zijn eerste CAC behaald! Coca was met een uitmuntend beste van de open klas teven, Macha werd tweede. Helaas moest Coca het voor het CAC/CACIB afleggen tegen een van de kampioensteven, maar ze behaalde wel het reserve !
18 Februari 2008 Coca en Lotte hebben vandaag bij een andere groep meegedaan aan het examen voor de A-cursus gehoorzaamheid. Natuurlijk is ook Coca geslaagd !
10 Februari 2008 Shira is gedekt door Léon !! Over een maand gaan we een echo laten maken om te zien of ze drachtig is.
24 Januari 2008 Chulo is geslaagd voor de A-cursus gehoorzaamheid. Doordat Lotte vandaag is geopereerd kon zij helaas met Coca vandaag geen examen doen.
13&14 Januari 2008 Gelt is even op en neer geweest naar Spanje om Léon op te halen. Deze geweldige reu, spaans kampioen, komt even bij ons logeren om Shira tijdens haar volgende loopsheid te dekken. Léon gaat hierna waarschijnlijk door naar Engeland of Zweden.
1 Januari 2008 De jaarwisseling was gezellig maar erg mistig. De honden hebben geen last gehad van het vuurwerk dit keer.
25 November 2007 Macha is op de Winner in Amsterdam eerste geworden in de open klasse teven met een uitmuntend. Uiteindelijk heeft zij het reserve CAC/CACIB gehaald !!
November 2007 Chulo heeft de puppie-cursus goed doorlopen. Samen met Coca gaat hij nu verder met de A-cursus gehoorzaamheid.
6 September 2007 Chulo is net bekomen van zijn reis en mag gelijk starten met puppie-cursus. Hij is gelukkig niet echt onder de indruk van alle nieuwe dingen die hij ziet en leert.
4 September 2007 Gelt is even heen en weer geweest naar Spanje om onze nieuwe pup op te halen: Chulo !! Meer over hem op zijn eigen pagina.
20 Augustus 2007 We zijn terug van vakantie. Heerlijke tijd gehad, gelukkig niet zo warm als we wel eens gehad hebben. We hebben genoten van de werkproeven; Wat hadden die Spanjaarden hard geoefend !!!! We hebben hele goede honden gezien en er deden er misschien niet zoveel mee als vorig jaar, maar het niveau lag dit jaar een stuk hoger.
Er was een terechte winnaar, in de vorm van een 2 jarig klein en fijn teefje (dochter van Gordo) en haar jonge baas!! Meer hierover (en natuurlijk foto's) op onze pagina: Int. Working trials 2007.

We hebben dit jaar ook wat meer van het binnenland en de diverse witte dorpjes gezien. We weten wel al zeker: Voorlopig zijn we nog niet uitgekeken op Zuid Spanje !!

8 Augustus 2007 Vandaag gaan we op vakantie !!!!
5 Augustus 2007 Nog even en we vertrekken (in de nacht van dinsdag op woensdag) naar Spanje. Ook dit jaar gaan we natuurlijk weer naar de werkproeven. Dit keer niet om mee te doen. Shira, die vorig jaar kampioen is geworden, mag namelijk in 2007 niet mee doen. We hebben er echter niet minder zin in om te vertrekken. Zodra we terug zijn, zullen we meer over de proeven op onze site vermelden.
4 Juli 2007 Wegens drukte zijn we een hele tijd niet toegekomen aan het bijwerken van de site en dus ook niet van het bijhouden van de weblog. Belangrijkste zaken die zich in de afgelopen tijd hebben voorgedaan zijn:
Kitty, een van onze katten, is helaas overleden doordat ze onder een auto terecht is gekomen.
Een dochter van Shira, Izzarra, is Zweeds kampioen geworden.
Coca is weer terug vanuit Spanje en ze blijft vanaf nu bij ons in Nederland. We hebben haar erg gemist en zij ons ook!
We zijn met Dios en Shira naar de clubmatch van de KC Friesland geweest... Een hele hete dag, heerlijk verbrand, maar met een geweldig resultaat naar huis gegaan. Dios werd beste reu met een uitmuntend en Shira werd beste teef, beste van het ras en ook nog eens beste van rasgroep 8 !!

Daarnaast nog ander nieuws !!  Gelt is geslaagd voor de MER (dus hebben we eindelijk weer tijd voor de site..). Volgende week mag hij zijn diploma in ontvangst nemen.

4 Maart 2007  We hebben gisteren Maria uit Finland opgehaald van Schiphol, en vandaag weer naar het vliegveld gebracht. Ze heeft Romi opgehaald om naar zijn nieuwe familie in Finland te brengen. Paivi en haar familie waren dolgelukkig met hem toen ze in Helsinki landde en Romi kwispelend op zijn nieuwe familie afliep.
23 Februari 2007 We missen Coca best wel en we hebben met haar eigenaar Antonio afgesproken dat ze na de geboorte van het aankomende nest terugkomt naar Nederland en dan van ons wordt. We hebben in de afgelopen tijd zo'n goede band met haar opgebouwd en willen haar niet meer missen.
19 Februari 2007 Coca is even terug naar Spanje. Ze is in Januari gedekt door Emilio Santos von Moorgraben en we hebben een echo laten maken waarop 4 pups zichtbaar waren. Omdat Coca van Antonio is, is ze naar hem terug om te bevallen.
18 Februari 2007 Na Fidel is vandaag Jeffers opgehaald om naar Duitsland te gaan. Van dit nest blijft geen van de pups in Nederland. Pancho en Romi blijven nog een kleine twee weken voordat zij respectievelijk naar Duitsland en Finland gaan.
17 Februari 2007 Met de pups naar Sneek geweest om door Dr. Gutteling de ogen na te laten kijken. Iedere keer weer spannend en gelukkig was alles in orde. Direct daarna werd Fidel al opgehaald om naar zijn nieuwe huis in Belgie te gaan. Het gaat dan in een keer heel snel, het lijkt nog maar vorige week dat ze geboren werden.
9 Februari 2007 Na het chippen van woensdag zijn ze vandaag naar de dierenarts geweest voor hun eerste inenting en algehele controle. Het is nu bevestigd: ze zijn echte kerels; ze hebben ballen !!
7 Februari 2007 De pups zijn vandaag gechipt en zoals het echte kerels betaamd heeft niet één een kik gegeven !!
26 Januari 2007 De jongens zijn de afgelopen weken behoorlijk gegroeid. Ze eten af en toe al pap en spelen heel wat af.
6 Januari 2007 De pups zijn een week oud en groeien als kool !! De lichtste is nu al 700 gram en de zwaarste al een kilo !! Er blijft er van dit nest geen een in Nederland, er gaat er 1 naar Finland, 2 naar Duitsland en 1 naar België.
30 December 2006 Vanmorgen om half zes is Shira begonnen met de bevalling. Rond een uur of tien is de laatste geboren. 4 Mooie stevige reuen!! We balen een beetje, we hadden erg graag een mooi teefje aangehouden om weer verder mee te gaan showen en werken. Maar we zijn erg gelukkig met deze 4 knapen en weten zeker dat ze een mooi plekje zullen krijgen.
10 December 2006 Shira begint mooi dik te worden, niet alleen een buikje, maar ook bij haar ribben zet ze mooi uit. Nog een paar weken te gaan !!!
1 December 2006 We hebben een echo bij Shira laten maken. Hieruit is gebleken dat ze zwanger is. Wij hebben in ieder geval 4 pups gezien op de echo, maar de verwachting is dat het er meer zijn. We gaan dus een spannende tijd tegemoet. Zodra de pups geboren zijn, laten we dit natuurlijk weten.
26 November 2006 Coca heeft vandaag het reserve CAC behaald op de Winner in Amsterdam. Ze was beste bij de open klas teven. Aangezien de teef die het CAC kreeg al reeds kampioen was, krijgt Coca het kampioenschappunt doorgeschoven. Natuurlijk hebben we gelijk Antonio (die nog steeds eigenaar van Coca is) bericht gedaan en een foto gemaild.
16 November 2006 Helaas, ook Sheridan heeft het niet mogen overleven. We hebben, samen met Djekkie, onze best gedaan en tot gisteravond leek het goed, maar daarna wilde ze niet meer drinken en vandaag tussen de middag is ze helaas dus ook overleden.
14 November 2006 Het zwarte poesje is helaas overleden. Onze pleegmoeder Djekkie heeft nu nog 1 pleegkind om voor te zorgen. Het zwart-witte katje hebben we Sheridan genoemd.
13 November 2006 We weten het nog niet zeker, aangezien we pas 25 dagen na de dekking een echo kunnen laten maken, maar Shira lijkt ons drachtig. Ze begint wat voller op de flanken te worden en ze wordt wat feller in haar gedrag naar onze andere teef toe. We hopen dat ze, net als vorig jaar, weer een mooi gemêleerd nest geeft met een tweekleurige teef daarbij om zelf aan te houden.
11 November 2006 Dankzij onze lieve vriendin Caroline, die als wij een paar dagen weggaan altijd goed op onze dieren(tuin) past, hebben wij sinds vanavond er twee weeskittens bij. De kittens zijn bij haar stage-adres binnen gebracht en moeten nog met de fles worden gevoerd, ze zijn waarschijnlijk vandaag geboren. We gaan ons best doen en we hopen dat ze het gaan redden.
3 November 2006 Wij gaan een lang weekend naar Rome om te genieten van kunst, cultuur en om de 60ste verjaardag van Lotte's moeder te vieren. Shira is inmiddels gedekt en we hopen dat we over 9 weken mooie pups tegemoet kunnen zien.
22 Oktober 2006 Eindelijk !!! Shira is loops. Ze heeft ons dit keer erg lang laten wachten, maar het is dan eindelijk zover. Als alles goed gaat, zal ze volgende week gedekt worden. We hebben wederom onze keus op Azko als vader laten vallen. De reden hiervoor is dat het nest van vorig jaar voldoet aan ons fokdoel wat betreft karakter, werkdrift en schoonheid.
6 September 2006 We wachten op de loopsheid van Shira. Ze zou het nu elk moment kunnen worden, maar ze houd ons wel vaker in spanning, dus het blijft gewoon afwachten.
15 Augustus 2006 Gisteren teruggekomen uit Spanje en we hebben daar ons doel behaald!! We zijn bij de beste 10 ge-eindigd, beter nog, Chico is overall 2de geworden op de Internationale Werkproeven 2006, te Arcos de la Frontera, Spanje !!!

Shira is Werkkampioen 2006 !!!

Er deden in totaal 40 honden mee, waarvan 33 uit Spanje, 5 uit Engeland en 2 uit Nederland.
* Bij het eerste onderdeel, apporteren uit het water, is Chico 2de geworden.
* Het tweede onderdeel, reddingswerk op het water, was Dennis degene die gered moest worden. Shira en Chico deden dit allebei wel goed, maar behoorden niet tot de snelste drie.
* Bij het derde onderdeel, duiken is Shira 3de geworden (lang leve de training !)
* Bij het vierde onderdeel, de stellage, is Shira 2de geworden.
* Het vijfde onderdeel, de A-schutting, deed Shira zo snel dat het niet eens goed op video staat, en hierop werd ze dan ook 2de.
* Het zesde onderdeel, apporteren op het land, ging voor beide honden erg goed, Shira werd 1ste en Chico 3de.
* Het zevende en laatste onderdeel, het speuren, kwam op naam van Chico, hij versloeg hier zelfs een politiehond.

9 Augustus 2006 De laatste werkdag zit erop. Morgen vertrekken we naar Spanje. Alles staat klaar, paspoorten van ons en de honden zijn gepakt, evenals het eten voor de honden en alles wat we nodig denken te hebben voor de werkproeven. Ons doel is om bij de beste 10 te eindigen.
23 Juli 2006 Shira en Chico zijn volop in training voor Spanje. Het is wat aan de warme kant, dus ze willen niet altijd even graag werken momenteel, maar gelukkig kunnen we nu goed werken aan het duiken in het water. Vanwege de warmte doen ze dat momenteel graag.
Het duiken is een van de onderdelen die we dit jaar graag beter willen doen dan afgelopen jaar.
Bij het duiken wordt er een zinkend apport in het water gegooid (maximaal een cm of 80 diep) wat de honden moeten opduiken.
Omdat we geen helder water in de buurt hebben, zijn we de afgelopen weken uitgeweken naar een speciaal hondenzwembad in Waskemeer.
In dit zwembad mogen geen mensen zwemmen, maar alleen honden. Voor meer info: www.hondenzwembad.nl
8 Juli 2006 Vanwege het mooie weer zijn we veel met de honden aan het zwemmen. Ze vinden het heerlijk en een uur is ze eigenlijk te kort.
1 Juli 2006 De laatste pup is vandaag vertrokken, het is nu stil in huis en Coca vindt het aan de ene kant wel lekker rustig, maar af en toe kijkt ze nog rond of er niet nog eentje onder de bank zit....
24 Juni 2006 We hebben de reis naar Spanje geboekt. Ook dit jaar gaan we meedoen met de Werkproeven voor Spaanse Waterhonden die in Zuid Spanje gehouden worden.
Chico en Shira gaan weer mee.
We vertrekken 10 augustus en komen de 14e terug.
18 Juni 2006 Tibo is vandaag als eerste pup vertrokken naar zijn nieuwe eigenaren. Wel even wennen, een pup minder, maar we hopen dat hij zijn nieuwe baasjes net zo laat lachen als hij ons deed !!
7 Juni 2006 Per onmiddelijke ingang heeft Gelt vandaag zijn lidmaatschap bij de PDEACN opgezegd. Dit als gevolg van een weigering van het bestuur om een foto van onze Nederlands Kampioen Shira te plaatsen op de kampioenenlijst.
Een quote:
Ik ben het nu echter helemaal beu geworden om constant te moeten vechten tegen de bierkaai en daarom zeg ik nu, dd woensdag 7 juni,  bij deze onmiddelijk mijn lidmaatschap bij deze vereniging op !!!! Elk dingetje wordt door jullie (het huidige bestuur van de vereniging) aangegrepen om te dwarsbomen. Het is een compleet verspilde energie om nog langer tijd in deze (vrienden-)vereniging te steken.
5 Juni 2006 Coca's pups zijn nu ruim 5 1/2 week oud. Ze zijn erg speels en maken inmiddels het huis onveilig. 4 van de pups hebben inmiddels al een nieuwe eigenaar. We hebben nu nog 1 reutje beschikbaar. De pups mogen over een week of twee naar hun eigenaren toe.
31 Mei 2006 Vanaf vandaag is onze kennelnaam officieel !!! De kennelnaam is Del Alto Norte, dit is Spaans voor "van het hoge Noorden".
24 Mei 2006 De pups zijn vandaag 4 weken, de lichste (het teefje) weegt nu 1420 gram en de zwaarste is 1840 gram. Ze beginnen nu echt met elkaar te spelen, al vallen ze na 5 minuten alwee in een diepe slaap. Als Coca even geen zin heeft in de pups, speelt Shira voor pleegmoeder.
21 Mei 2006 Voor de eerste keer pap, ze vinden het nog wel wat vreemd, maar wel lekker !!!
17 Mei 2006 De eerste pups gaan staan!! Het gaat nog wat bibberend maar het begin is er. Ook zijn de eerste blafgeluidjes te horen!!!
9 Mei 2006 De pups groeien goed. We hebben de pups tot nu toe om de dag gewogen en de gewichten liggen inmiddels tussen de 850 en 1100 gram.
De oogjes staan nu op een kiertje en de pups beginnen steeds meer hun oren te bewegen (een teken dat ze beginnen te horen). Ook kruipen ze de hele werpkist door.
2 Mei 2006 Helaas is vanmorgen het kleine teefje overleden. We waren er al bang voor, ze dronk gister helemaal niet meer bij Coca en wilde de fles niet goed aannemen. Vannacht er nog uit geweest om te voeden, maar zelfs onder de warmtelamp voelde ze al behoorlijk koud aan.
De andere pups gaan super, gewichten tussen de 490 en 680 gram
30 April 2006 5 van de 6 pups groeien als kool, de zwaarste is inmiddels 600 gram. Echter 1 teefje blijft ver achter en drinkt slecht. We proberen haar met de fles bij te vieden, maar dit wil niet echt lukken.
26 April 2006 Coca heeft vandaag 6 pups gekregen. Ze zijn allemaal effen bruin, met wat wit op de borst. Het zijn 4 reuen en 2 teven. Een van de teefjes is net als de moeder een geboren kortstaart. Alles is soepel gegaan en de pups liggen tevreden bij mams te drinken. Geboortegewicht varieert tussen de 230 gram en 360 gram.
17 April 2006 Internationale Hondenshow in Leeuwarden, een thuiswedstrijd voor ons. We hebben voor deze dag alle puppiekopers van vorig jaar uigenodigd om hun perro voor te brengen op show. 3 van de pups zijn verschenen. 2 teefjes (Masha & Barna) en 1 reu (Denzel). Natuurlijk hebben wij de moeder Shira ook uitgebracht in de Kampioensklasse. Zij heeft hier weer een Uitmuntend behaald, maar moest het uiteindelijk afleggen tegen haar eigen dochter Masha. Masha wist alle teven achter zich te laten en werd Beste teef van het ras en behaalde daarmee haar 1e kampioensschapspunt. Wij feliciteren hun eigenaren hiermee !!!
12 April 2006 Coca is enige weken geleden gedekt en daarom met Coca naar de dierenkliniek geweest om een echo te laten maken. Ze bleek inderdaad zwanger te zijn, dus we hopen dat de zwangerschap voor de rest goed zal verlopen en dat we over een paar weken mooie gezonde pups in huis zullen hebben.
10 Arpil 2006 Onze merrie Odette heeft een gezond en geweldig uitziend veulen ter wereld gebracht. Ze heeft van ons de naam Bohemian Rapsody gekregen, afgekort tot Bo. Bo lijkt erg op haar moeder en we hopen dan ook dat ze tevens het karakter van haar geerfd heeft. Foto's van Bo zullen binnenkort op de site en op onze andere site www.axiomas.nl te zien zijn.
5 Maart 2006 Shira en Chico zijn voorgebracht op de show in Zuidlaren. Shira kreeg hier haar 5e kampioensschapspunt. Dit was tevens haar 1e kampioensschapspunt nadat het bereiken van de leeftijd van 27 maanden en dus werd zij hierdoor Nederlands Kampioen !!!

 

 

Disclaimer