Het karakter van de Spaanse Waterhond

 

Sociale hond

De Spaanse Waterhond is een vriendelijke hond, die zeer gesteld is op het eigen gezin en alles wat daarbij hoort. Als de honden goed gesocialiseerd worden, dan kunnen ze zonder problemen omgaan met andere honden, katten, kleine huisdieren, maar ook met paarden, koeien en andere boerderijhuisdieren.

De honden zijn sociaal, vriendelijk, makkelijk te trainen (ze leren erg vlug!) en passen zich gemakkelijk aan. Spaanse Waterhonden zijn zeer speels.

Spaanse Waterhonden zijn geen dominante honden. Er is weinig tot geen verschil tussen reuen en teven. Als men maar een hond heeft, hoeft men geen dominantieproblemen te verwachten, dit geldt zowel voor reuen als teven. Heeft men meer dan één hond en zijn de honden ook nog verschillend van geslacht, dan kan men merken dat vaak een teef de baas is.

De honden zijn absoluut geen vechtersbazen van karakter.

De hond in huis

De honden voelen zich net zo goed thuis op een flat als op een boerderij, maar in het eerste geval zal er toch iets meer met ze gewandeld moeten worden. Spaanse waterhonden vinden het heerlijk om lange wandelingen te maken, maar als het eens niet uitkomt, dan nemen ze met een kort ommetje ook genoegen.

Spaanse Waterhonden zijn geen echte bewakers, de honden zijn in dusverre waaks, dat ze aanslaan als er vreemden plotseling binnenkomen en eventueel baas en spullen verdedigen.

Tegenover vreemde mensen kunnen ze in het begin wat terughoudend zijn, maar dit hangt ook weer van de opvoeding af. Als de baas laat merken dat het bezoek welkom is, dan vindt de hond het ook prima.

 

Disclaimer